lørdag 21. februar 2009

Englane jublar

Jesus seier at det blir stor glede mellom Guds englar over éin syndar som vender om. Då trur eg det må vera jubel i rekkene når dei er vitne til det som skjer mellom ungdommane i Os. I det siste har fleire gitt uttrykk for at dei vil følga Jesus, og det er fantastisk flott. Mange av ungdommane er nysgjerrige og opne for å læra meir om Guds rike, og dei er ikkje redde for å gi respons. Vel, ikkje alle har lært seg alle dei uskrivne reglane om skikk og bruk i kyrkja, og nokre av dei kan vera plagsomt bråkete av og til, men me får tåla litt av det.

På fastelavenssøndagen høyrer me om ein mann som også lagde litt bråk og forstyrra det gode selskap når Jesus gjekk forbi. Han vart kalla Bartimeus – det er arameisk og tyder 'son til Timeus' – og han var ein blind tiggar. Han sat attmed vegen utanfor Jeriko, og då han høyrde at Jesus var i nærleiken, byrja han å ropa høgt etter Jesus. Folk skjente på han, fordi han lagde bråk, men Jesus stoppa og bad dei føra han bort til seg, og spurde: «Kva vil du at eg skal gjera for deg?» Det var vel ikkje så unaturleg at Bartimeus ville få synet igjen, og det var det han fekk. «Trua di har frelst deg», sa Jesus. Så fekk Jesus endå ein disippel som vart med han på vegen opp til Jerusalem.

I morgon er det familiegudsteneste i Os kyrkje. Fem born skal døypast og fireåringane skal få Kyrkjeboka. Sist onsdag var fireåringane og foreldra samla i kyrkjetunet. Der fekk dei høyra om Bartimeus. Barnesekretæren vår, Kari Torsvik, er veldig flink å fortelja for borna. Dei levde seg heilt inn i forteljinga om den blinde tiggaren, og ropte høgt på Jesus. Eg trur englane jublar når dei ser at borna som vert døypte i kyrkja vår, held fram i følge med Jesus og lærer å bli glad i han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nye arbeidsoppgåver

Bloggen "Presteprat" blir avslutta / satt på vent. I februar byrja eg i ny jobb som misjonsrådgjevar i Møre bispedøme, og i samban...