søndag 8. mars 2009

Biskop Halvor er på plass

Det var stappfullt i domkyrkja i formiddag då den nye biskopen vår, Halvor Nordhaug, vart vigsla til gjerninga si. Os kyrkjelyd var representert ved soknerådsleiaren vår, Lill-Karin Wallem, og prost Margrethe H. Askeland var der saman med alle dei andre prostane i bispedømet. Me som ikkje var offisielt inviterte, klarte å finna oss plasser på dei aller bakerste benkene, langt unna både konge, minister og andre prominente personar.

Det var gjester frå både nord og sør (eller syd, jfr. diskusjonen i Os og Fusaposten...). Kyrkjepresidenten i den lutherske kyrkja i Eritrea var der, og bispar frå kyrkja i England, Danmark, Sverige og Finland. Den svenske biskopen og kona hans fortalde meg då eg henta dei på flyplassen at dei hadde vore i Bergen ein gong før - som ganske unge. Den gongen køyrde dei over fjellet på kvar sin Vespa scooter.

Eg synest det var flott å sjå at så mange var der for å ønska biskopen vår velkommen til Bjørgvin. Han seier at han vil be for kyrkjelydane i Bispedømet, og ber oss huska på han i forbøn og. Så håpar me han kan ta turen hit til Os om ikkje alt for lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar