søndag 14. november 2010

"Maestra" frå Os på Stord

Eg hadde ei fantastisk konsertoppleving på Stord sist helg. Den utflytta Os-jenta Tonje Hernes hadde ei nøkkelrolle i konserten ”Pomp og Prakt” i Stord kulturhus. Tjuefemåringen som studerer musikk på Høgskolen Stord-Haugesund, dirigerer det dyktige blandakoret ”Stordkoret” på fritida. Saman med brassbandet Sagvåg Musikklag og to lokale solistar, leverte dei ein konsert som gjekk frå det eine høgdepunktet til det andre.

Pomp og Prakt er Stord sin eigen variant av den kjende ”Last night of the proms” i Royal Albert Hall i London. Eit par av dei obligatoriske stykka var sjølvsagt med, som ”Rule Britannia” og ”Pomp and Circumstance”, men med lokalpatriotiske tekstar. Prosten i Sunnhordland var konferansier, med bowlerhatt og mykje patos, og gjorde sitt for å få opp stemninga i salen, der folk var utstyrte med flagg og fløyter, og damene sat med finhatten på. At den internasjonalt anerkjente dirigenten Eivind Gullberg Jensen vitja heimbygda som gjestedirigent, sette heller ikkje nokon dempar på stemninga.

Osjenta Tonje Hernes hadde sjølv laga arrangementet til to av songane som Stordkoret framførte. Ho dirigerte godt og tydeleg, som ein ekte maestra, både sitt eige kor og eit par fellesstykke med korpset. Ho er sjølv ein allsidig musikar, og det er kanskje håp om at me får både høyra meir til musikken og sangen hennar, og sjå henne som dirigent her i Os også?

For meg som sjølv har spelt tuba i Sagvåg musikklag (det var då eg slutta, at dei byrja å bli gode…) var det flott å høyra brassbandet spela. Slike konsertopplevingar gir inspirasjon til det me held på med sjølve. Eg tenkjer at me skal få vera med og laga mykje fin musikk i Oseana når det opnar neste år. Og som prest må eg sjølvsagt føya til at me kanskje kan få litt ”hosianna” også i Oseana.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar