lørdag 19. desember 2009

Tru i Egypt

Eg hadde akkurat ein chat på MSN med ein av mine egyptiske venner. Han som vart overfalt av det hemmelege politiet i haust, som eg besøkte på sjukehuset. Det går bra med han, og han får hjelp av venner til å komma seg til kyrkje.

Han fortalde om kva som rører seg blant kristne i Kairo for tida. Til dømes kunne han fortelja at Jomfru Maria har vist seg i byen - det er iallfall slik dei tolkar dette lyset som viste seg over kyrkja i ein fattig bydel for nokre dagar sidan:



Elles fortalde han om ein 'bowab', dvs. ein dørvakt i huset til ein venn av han. Denne dørvakten var blitt angripen og stukken med kniv seks gonger. Den kristne vennen hadde besøkt han på sjukehuset. Doktoren hadde sagt at han kom til å døy neste dag. Men ved legevisitten dagen etter, var han frisk, omtrent som ingenting skulle ha skjedd. Dørvakten er muslim, men gir Jesus æra for helbredelsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nye arbeidsoppgåver

Bloggen "Presteprat" blir avslutta / satt på vent. I februar byrja eg i ny jobb som misjonsrådgjevar i Møre bispedøme, og i samban...