søndag 16. november 2014

Pilegrimsveien – en guide til livsvandringen

Ein pilegrim reiser både ein ytre veg og ein indre veg.  Den ytre vegen går over land eller sjø til eit konkret mål, men den indre vegen går i eit landskap som er unikt for kvar einskild av oss.


Det er mange år sidan Stein Solberg skreiv boka “Pilegrimsveien – en guide til livsvandringen”.  Sjølv fann eg boka i ei hylle på retreatstaden Åkerlehaugen, og lurte på om eg skulle spørja om eg kunne låna henne med meg, men tenkte eg heller ville sjå om eg kunne få tak i henne sjølv.  Boka vart gitt ut på Lunde forlag i 1996, og er ikkje lenger å få kjøpt, men ho er tilgjengeleg i elektronisk format på bokhylla.no , Nasjonalbiblioteket sitt elektroniske bibliotek.   Stein Solberg, teolog og forkynnar, skriv at boka vart til under ei pilegrimsvandring på Dovre i august 1995. “Vi var flere i følge som tenkte på og mediterte over Bibelens vandringsmotiver.”


Eg likte denne boka!  Det er ei god andaktsbok bygd på klassisk evangelisk teologi, og pilegrimsmotivet er lett å forholda seg til.  “Den bibelske vandreren kan ha menneskelige forbilder, men er først og fremst opptatt av Jesus, han som er den store Pilegrimen.   Hvordan var Jesus en pilegrim?  Han var stadig på vandring mot målet for sitt liv. Da han ble født, var han en fremmed, en pilegrim.  Han måtte flykte til Egypt.”


Boka kunne forresten med fordel blitt trykt opp i nye opplag. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar