søndag 13. september 2015

Kystpilegrimsleia med hurtigbåt og sykkel


Utsikt frå Haramsøya mot Ullasundet


Langs store delar av kysten mellom Stavanger og Trondheim går det an å kombinera sykling med hurtigbåt eller ferje.  Du kjøper personbillett på båten, og tar sykkelen med gratis.  Underteikna og fruen prøvde dette på ein liten del av strekninga, nemlig øyane frå Ålesund og nordover eit stykke, og med elsykkel fekk me sjå den fantastiske naturen på Løvsøya, Haramsøya og Skuløya i Haram kommune. 

Frå ruteheftet til Møre og Romsdal fylkeskommune
Vil ein reisa lenger på Sunnmøre, kan ein byrja på Hareid og ta hurtigbåten til Ålesund eller til Valderøya.   Så kan ein byta båt og reisa nordover til Harøya heilt nord i Haram kommune.  Ein kort sykkeltur derifrå kan ein ta ferje ut til Ona fyr eller vidare mot fastlandet ved Molde. 

Dei som vil ta heile kystpilegrimsleia med båt og sykkel, kan reisa med hurtigbåt frå Stavanger gjennom Ryfylke og Sunnhordland til Bergen og vidare heilt til Selje.  I Søre Sunnmøre og mellom Molde og Kristiansund blir det lengre strekningar på sykkel, før ein igjen kan setja seg i båten til Trondheim.
Austnes ferjekai, Haramsøya


Undervegs på ein slik tur kan ein få med seg mange pilegrimsmål, som til dømes den vakre mellomalderkyrkja på Giske.  Frå hurtigbåtkaien på Valderøya er det berre ein kort sykkeltur på 6 km til Giske kyrkje.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nye arbeidsoppgåver

Bloggen "Presteprat" blir avslutta / satt på vent. I februar byrja eg i ny jobb som misjonsrådgjevar i Møre bispedøme, og i samban...